Tijssen Uw Versspecialist |
Gemaakt van 100% weidemelk. De koeien grazen gemiddeld 180 dagen minstens 6 uur per dag buiten.
Onovertroffen smeuïg en bijzonder zacht van smaak. Dát is Weijdeland. Gemaakt van de beste Noord-Hollandse koemelk.
Voor het rijpen van de kaas nemen we de tijd. In het pkahuis van Treur Kaas weten ze hoe. Zo ontstaat de perfecte smaak.
Bereid volgens de receptuur van echte kaaskenners met de verse melk van Hollanfse koeien als basis ingrediënt.
Weydeland kaas wordt gemaakt door de groenste kaasmakerij: CONO Kaasmakers in de Middenbeemster.
De koeien lopen zoveel mogelijk buiten, de boeren krijgen een eerlijke prijs en de kaas wordt gemaakt op een duurzame manier.
Een heerlijke jonge kaas, alleen verkrijgbaar in mei en juni.
Uitgeroepen tot de lekkerste jong belegen van Nederland!
Vol en pittig dankzij 6 maanden rijping.
Pikant en toch goed snijdbaar. 1 jaar gerijpt. Rijk van smaak.
Een volle en pittige smaak. Een kaas om van te genieten.
Brokkelkaas met een unieke receptuur. Vol karakter.
Het maken van een sublieme kaas begint al bij het voer, de verzorging en het welzijn van de Hollandse melkkoeien. Mals gras zit vol belangrijke voedingsstoffen en vormt de belangrijkste voedselbron voor de koeien. Naast gras krijgen de koeien ook soja en een beetje krachtvoer om melk te kunnen geven die de juiste balans eiwitten en vetten heeft. Alleen de beste voeding is goed genoeg.
Op het moment dat de melk wordt opgehaald, bepaald de vetten eiwitgehaltes hoe goed de melk is. De boer wordt hiervoor beloond en al altijd een eerlijke prijs krijgen voor zijn melk. Zo kan hij de koeien veel aandacht geven. Jaarlijks worden de boeren opgeleid om hun bedrijf nog duurzamer te maken. Daarbij leren de boeren vooral van elkaar om de natuur zo min mogelijk te belasten.
Met groene melkwagen wordt de melk vervoerd naar de kaasmekerij in de Beemster polder. Hier wordt op ambachtelijke wijze door traditionele kaasmakers Weydeland kaas gemaakt. Met groene energie en zo min mogelijk waterverbruik wordt een CO2 neutrale kaas gemaakt. Dan moet de natuur haar gang gaan zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen. In het pakhuis liggen de kazen op houten planken in alle rust te rijpen en als het moment daar is, dan kunnen de lekkerbekken aanvallen...