Tijssen Uw Versspecialist

Tijssen Uw Versspecialist

duurzame kaas van weydeland


100% Weidemelk

Gemaakt van 100% weidemelk. De koeien grazen gemiddeld 180 dagen minstens 6 uur per dag buiten.

Premium kwaliteit

Onovertroffen smeuïg en bijzonder zacht van smaak. Dát is Weijdeland. Gemaakt van de beste Noord-Hollandse koemelk.

Zorgvuldig gerijpt

Voor het rijpen van de kaas nemen we de tijd. In het pkahuis van Treur Kaas weten ze hoe. Zo ontstaat de perfecte smaak.

Traditioneel recept

Bereid volgens de receptuur van echte kaaskenners met de verse melk van Hollanfse koeien als basis ingrediënt.

ambachtelijk Bereid in Noord-Holland

Weydeland kaas wordt gemaakt door de groenste kaasmakerij: CONO Kaasmakers in de Middenbeemster.

​​​​​​​

Duurzaamheid

Met liefde voor koe, mens en land

De koeien lopen zoveel mogelijk buiten, de boeren krijgen een eerlijke prijs en de kaas wordt gemaakt op een duurzame manier.



Ons assortiment

Weydeland 48+ Graskaas

Een heerlijke jonge kaas, alleen verkrijgbaar in mei en juni.

Weydeland 48+ Jong Belegen

Uitgeroepen tot de lekkerste jong belegen van Nederland!

Weydeland 48+ Extra Belegen

Vol en pittig dankzij 6 maanden rijping.

Weydeland 48+ Oud

Pikant en toch goed snijdbaar. 1 jaar gerijpt. Rijk van smaak.

Weydeland 35+ Belegen

Een volle en pittige smaak. Een kaas om van te genieten.

​​​​​​​

Weydeland Rijck

Brokkelkaas met een unieke receptuur. Vol karakter.



het verhaal

Het maken van een sublieme kaas begint al bij het voer, de verzorging en het welzijn van de Hollandse melkkoeien. Mals gras zit vol belangrijke voedingsstoffen en vormt de belangrijkste voedselbron voor de koeien. Naast gras krijgen de koeien ook soja en een beetje krachtvoer om melk te kunnen geven die de juiste balans eiwitten en vetten heeft. Alleen de beste voeding is goed genoeg.

Op het moment dat de melk wordt opgehaald, bepaald de vetten eiwitgehaltes hoe goed de melk is. De boer wordt hiervoor beloond en al altijd een eerlijke prijs krijgen voor zijn melk. Zo kan hij de koeien veel aandacht geven. Jaarlijks worden de boeren opgeleid om hun bedrijf nog duurzamer te maken. Daarbij leren de boeren vooral van elkaar om de natuur zo min mogelijk te belasten.

Met groene melkwagen wordt de melk vervoerd naar de kaasmekerij in de Beemster polder. Hier wordt op ambachtelijke wijze door traditionele kaasmakers Weydeland kaas gemaakt. Met groene energie en zo min mogelijk waterverbruik wordt een CO2 neutrale kaas gemaakt. Dan moet de natuur haar gang gaan zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen. In het pakhuis liggen de kazen op houten planken in alle rust te rijpen en als het moment daar is, dan kunnen de lekkerbekken aanvallen...


Van al onze producten zijn de allergenen bekend, u kunt hiernaar vragen bij aankoop in onze winkel.